Camere de supraveghere video pentru exterior si interior

Istoria camerelor de supraveghere

   Istoria - Mai intii a fost cuvintul ... camera de supraveghere alb-negru


   Erau numai sistema de supraveghere pentru exterior.
In jurul nostru exista o multime de lucruri pe care le folosim in fiecare zi , dar fiecare dintre ele au o mare poveste, astazi noi suntem in siguranta datorita camerilor de supraveghere video, dar in spatele acestor obiecte a fost depusa o munca asidua  si nu este munca numai a unei singure pesoane ,dar a unei intregi echipa.

   Camerele de supraveghere sunt astazi peste tot ,astfel cu ajutorul lor se monitorizeaza banci, magazine, pasaje subterane, firme, etc. Camerele de supraveghere au inceput sa apara in spitale si institutii, chiar educationale si de invatamint(scoli si gradinite). In momentul de fata toate ramurile de activitate umana sunt monitorizare cu ajutorul camerelor de supraveghere video.

   Primele camere de supraveghere video nu au fost proiectate pentru a fi instalat in oficii sau pentru a urmari activitatea personalului si nici macar pentru a preveni sau prinde persoanele cu rea intentie. Toate descoperirile de progres stiintific si tehnologic al camererilor de supraveghere  a fost asocial cu cuvintul  "securitate", "control", "urmarire", au fost dezvoltate si fabricate mai intii pentru armata, iar apoi sau infiltrat in viata noastea pe scara larga. Prima camera video a fost instalata de inginerul Walter Bryuhtom in Germania , baza de rachete. Acest lcuru a fost facut cu scopul de a observa lansarea rachetelor "V-2".
   Acest lucru s-a intimplat in anul 1942. Putem presupune că utilizarea de supraveghere video a avut loc înainte de aceste evenimente, dar a fost "clasificat" și păstrate secrete. Cu toate acestea, anul 1942  este considerat a fi punctul de plecare al dezvoltării in istoria supravegherii video.

   Poliția din Londra, în 1960 a stabilit o camera de supraveghere în stradă, cu scopul observării si monitorizarii, în ceea ce privește siguranța  festivalului  de "Guy Fawkes"(unde erau torte si focuri de artificii), care a avut loc în noaptea de 05 octombrie 1960. În 1964, în centrul orașului Liverpool,au fost instalate patru camere de supraveghere, dar acestea sunt montate în secret. Cu alte cuvinte, pentru prima dată, s-a organizat supraveghere video a oamenilor obișnuiți, nu un interes militar. Un fel de spionaj a consumatorilor.

   Următoarea dată demn de atenție, Sega în 1967, locul este tot in  Marea Britanie.  Compania Comerciala «Photo-Scan» începe o campanie de publicitate dedicata sistemelor de supraveghere video concepute pentru a proteja magazinele de hoți.

   Mai mult decât atât, în 1975 au existat camere de supraveghere în metroul din Londra. Trebuie să spun că camerele de supraveghere aveau un scop strategic, iar apoi a fost  incluse treptat în viața de zi cu zi. Camerele de supraveghere s-au dezvoltat în paralel cu creșterea popularității sale și astfel un ajuns la nivelul dorit de client.

   In Statele Unite, au aparut castele in format VHS. Acest lucru s-a intimplat la sfirsitul anilor 1970. Aceasta descoperire a permis sa inregistreze pe casete. In anii 70-80, popularitatea camerilor de supraveghere video, atinge punctul culminant in mediul de afacere. Astfel a inceput echiparea si montarea sistemelor de supraveghere in magazine, banci, depozite, oficii, etc.

   La sfirsitul anilor 1980, s-a transformat in mod semnificativ. Camerile video au inceput sa fie echipate cu CCD, care permite s-a obtii imagini si video de o calitate buna.

   La 10 mai 1997, in Marea Britanie a avut loc primul protesc in masa impotriva camerelor de supraveghere video. 

   Inceputul secolului XXI a marcat o noua etapa in dezvoltarea sistemelor de supraveghere video. Astfel utilitatea si necesitatea camerelor de supraveghere video este evidenta in ultimii ani. Siguranta pe care aceste echipamente de securitate o ofera cetatenilor este probabil un mare castig pentru umanitate .

 
 

loading