Camere de supraveghere video pentru exterior si interior

10 Sfaturi pentru Alegerea Sistemului de Supraveghere Video

 

 

 

 

 

 

Iata cateva ponturi si sugestii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va ganditi sa cumparati un kit de supraveghere.

1. Nu va puneti baza doar in specificatiile echipamentelor.

Pe hartie vi se vor oferi caracteristici multe si pompoase ale camerelor si ale DVR-urilor, insa trebuie sa stiti ca acestea sunt de multe ori trucuri de marketing menite sa va impinga catre echipamente slabe. Calitatea imaginii finale si detaliile pe care le obtineti din acea imagine, cea pe care o vedeti pe monitor cu ochii dumneavoastra, sunt singurele aspecte important. O imagine de calitate nu se obtine doar cu specificatii, ci cu electronica buna si materiale de calitate. Ca sa fiti siguri de ce cumparati, urmati pasul 2.

2. Solicitati exemple de imagini video pentru pachetul pe care il doriti.

Daca o imagine face cat 1000 de cuvinte, un filmulet valoreaza cu cat mai mult?. Modalitatea clara si transparenta de a comercializa un produs de calitate este de a oferi clientului o mostra din ce face acel produs. Evitati site-urile ce se feresc sa va ofere aceste exemple.

3. Specificatii de pe fisa tehnica la care ar trebui sa va uitati:

Nu toata lumea va dori inlocuirea tuturor camerelor din sistemul deja instalat. Unele camere vechi isi fac treaba foarte bine, deci nu are rost o cheltuiala suplimentara. Dorim sa putem pastra aceste camere, iar solutiile noastre va ofera acest lucru prin noile DVR-uri cu suport atat pentru tehnologiile vechi cat si cele noi.

Rezolutie si megapixeli pentru camere

Sunt masuri ale numarului de puncte din care este formata imaginea (pixeli). Ca cut mai mare numarul de pixeli cu atat mai buna imaginea. Cautati camere cu rezolutie cat mai mare.

Alegeti rezolutia camerelor in functie de distantele pe care doriti sa le acoperiti eficient. O camera cu rezolutie de 1000TVL / 1200TVL / 1 megapixel va fi eficienta pe distante de maxim 10 metri, in timp ce o camera cu rezolutie HD 1280x720 de 1.3 megapixel va oferi detalii semnificative pe distante de pana la 15 metri, iar o camera FULL HD 1920x1080 de 2 megapixel va oferi detaliile de care aveti nevoie pana la 20-25 metri.

Iluminator IR potrivit pentru distantele pe care doriti sa o luminati noaptea

Aici producatorii exagereaza mult, prezentand distante de iluminare nerealiste. Din experienta de instalatori va spunem ca: 24 LED-uri IR sunt indicate pentru 5-10 metri, 36 LED-uri pentru 10-15 metri, 42 LED-uri pentru 15-25 metri, 72 LED-uri pentru 25-40 metri.

Camere cu functia “Day & Night”

Calitatea imaginii pe timp de noapte este strans legata de aceasta functie. Iluminatorul IR doar ofera radiatia infrarosu de care are nevoie camera pentru a forma imaginea pe timpul noptii, dar fara functia “day&night” camera nu va sti sa foloseasca radiatia eficient.

4. Cautati doar distribuitori care ofera suport tehnic solid pentru produsele comercializate.

Dati un telefon inainte sa faceti comanda, vedeti cum sunteti intampinat si daca persoana care va indruma cunoaste domeniul si are raspunsuri la intrebarile dumneavoastra. Sistemele video nu sunt pachete de biscuiti pe care sa le comercializeze oricine, iar sfaturile tehnice sunt necesare chiar si celor instruiti, cu atat mai mult incepatorilor care doresc sa isi monteze propriul sistem.

5. Daca aveti in plan sa efectuati pe cont propriu instalarea, optati pentru sisteme cu care sunteti familiarizat din punct de vedere al montajului.

Daca nu sunteti familiar cu domeniul retelisticai si calculatoarelor nu este recomandat sa alegeti camere ip. Recomandat pentru dumneavoastra este sa alegeti sistemele analog HD datorita montajului mult mai facil. Daca sunteti priceput la calculatoare si internet veti gasi mult mai accesibile echipamentele ip.

6. Alegeti pachete personalizabile.

Niciodata nu veti putea gasi un kit deja asamblat perfect pentru nevoile dumneavoastra. Este util sa apelati la cineva care va permite sa modificati pachetele existente si care va ofera si sfaturile necesare in ceea ce priveste acele camere mai speciale de care aveti nevoie. Ocoliti comerciantii care nu pot fi flexibili cu clientii.

7. Evitati pachetele de supraveghere din supermarketuri.

Cautati firme specializate si dedicate pe acest domeniu. Pachetele cumparate de pe rafturile magazinelor universale nu sunt pachete gandite si asamblate de specialisti in domeniului securitatii. Sunt pachete slabe de cele mai multe ori, cu echipamente foarte vechi si puse la vanzare pe raft pentru a profita de numarul mare de persoane care ajung in acele supermarketuri si care nu stiu ca au optiuni mult mai bune.

8. Cumparati de la firme care fac si instalari de sisteme.

Montajul unui sistem de supraveghere implica multe piedici simple sau complexe pe care numai cineva care se ocupa om mod regulat cu instalarea de sisteme le poate cunoaste. Cine face doar comert va avea o fisa tehnica si o lista de proceduri, insa nu va putea raspunde la intrebarile delicate pe care le veti avea in timpul montajului.

9. Atentie la continutul pachetelor.

Unele pachete sunt mai ieftine pentru ca nu contin echipamente indispensabile pentru functionarea sistemului. Exemplul cel mai des intalnit este lipsa hard disk-ului. Ca si regula, pentru a obtine un sistem video complet veti avea nevoie de: camere de supraveghere, dvr, hard disk, sursa de alimentare sau alimentator cu amperi suficienti pentru toate camerele, conectori de date, conectori de alimentare, cablu date, cablu alimentare, accesorii prindere (dibluri, cravate prindere, etc).

10. Nu va grabiti.

Analizati mai multe oferte si variante si nu va lasati sedusi doar de cel mai mic pret.

loading